Megújult és erősebb motort kapott a

dr.Benny elektromos baba orrszívó

Aranyos, elefánt alakú test, rendkívül jó szívóerő.

 • USB CSATLAKOZÓ

  USB CSATLAKOZÓ

  Bárhol könnyen tölthető, olyan eszközről, aminek USB csatlakozója van. Mikroprocesszoros, többlépcsős töltés, automatikus töltés kikapcsolás, maximális töltéskapacitás.

 • ERGONOMIKUS KIALAKÍTÁS

  ERGONOMIKUS KIALAKÍTÁS

  Könnyű, formatervezett, egyszerűen kezelhető, kockázatmentes, nem okoz fájdalmat vagy kellemetlenséget. Aranyos, elefánt alakú teste, a gyermekünk kedvence lehet.

 • ELEKTROMOS SZÍVÓMOTOR

  ELEKTROMOS SZÍVÓMOTOR

  Bárhol könnyen használható, nincs szükség porszívóra a használatához, ezáltal nem ijeszti meg a gyermeket! Magas hatásfokú szívóerő!

 • PANASONIC™ AKKUMULÁTOR

  PANASONIC™ AKKUMULÁTOR

  Hosszú élettartamú, minőségi Panasonic akkumulátor. Egy feltöltéssel akár 100 orrszívás is lehetséges. Kikapcsolt állapotban akár 2 évig is tartja a töltést.

 • HIGIÉNIKUS

  HIGIÉNIKUS

  A készülék biokompatibilis anyagok felhasználásával készült. A szipka és a szívócső könnyen tisztítható, fertőtleníthető forrásban lévő vízben vagy akár mikrohullámú sterilizáló edényben.

 • TANÚSÍTVÁNYOK, MINŐSÍTÉSEK

  TANÚSÍTVÁNYOK, MINŐSÍTÉSEK

  Magas minőségű thermoplastic anyagból készült, így több évig, esetleg több gyerekkel is használható. TÜV és CE engedélyezése van a legnagyobb biztonság érdekében.

1 2 3 4

Hírek

 • Megújult és erősebb motort kapott a Dr. Benny orrszívó!

  A vásárlói igényekhez igazodva a motor teljesítményét megnöveltük, és az orrilleszték anyagösszetételét megváltoztattuk, immár mikrohullámú sütőben is sterilizálható. Keresd a boltokban és patikákban az új, továbbfejlesztett készülékeket!

 • Magyar Termékdíjat kapott a Dr. Benny orrszívó

  Terméknagydíj2013-ban Magyarország legelismertebb, innovációs és minőségdíját, a Magyar Termék Nagydíjat nyerte el a Dr. Benny orrszívó, amit eddig még babatermék még soha nem kapott meg. Az alkotók a Magyar Parlamentben vehették át ezt a rangos kitüntetést. Melynek rangját emeli, hogy a pártatlan szakmai zsűriben nagy szerepet vállalt a TÜV, a több mint 60 országban jelenlévő minőségbiztosítási cég is.

  Benny története

 • Dr. Somi Ildikó cikke az orrszívás hatékonyságáról: Óvodáskor Óvodáskór

  Amikor én óvodás voltam, az óvodáskór még ismeretlen volt. Mostanában – talán az utóbbi két évtizedben – azt látom, hogy a közösségbe kerülés után egy hónappal szinte minden gyerek náthás lesz, orra bedugul és lappangva egy szövődménysorozat veszi kezdetét. Az orrdugulás következménye, hogy a fülkürt szellőzése romlik, és a füldugulás miatt alig észrevehetően, de fokozatosan romlik a hallás.

 • Dr. Benny orrszívó már a Facebookon is!

  Dr. Benny a FacebookonHa nem szeretnél lemaradni a legújabb akciókról, nyereményjátékokról, ahol Dr. Benny orrszívó szettet nyerhetsz, akkor mindenképpen érdemes lájkolnod a Dr. Benny Facebook oldalát, ahová igyekszünk minél tartalmasabb dolgokat feltölteni.

  Facebook oldalunk elérhető itt!

1 2 3 4

dr.Benny története

Zoli fia és barátja
Zoli fia és barátja
Gyermekek is ihlették a fejlesztést

Dr. Benny orrszívó

A történet 2010-ben kezdődik, amikor Zoli (Dr. Benny orrszívó kitalálója) fia megbetegedett, végigpróbálta az összes akkor kapható orrszívót, és nagyon bosszankodott, hogy a mobilizálható eszközök közül egyik sem érte el a kívánt hatást. A porszívóra csatlakoztatható változat tökéletesen bevált, de sok kellemetlenséget és bosszúságot okozott a porszívó állandó előszedése, összeszerelése, főleg éjszakánként. És komoly hátránya volt, hogy utazásoknál az ember ritkán cipel magával egy porszívót, és ha ezt nem teszi, nélkülöznie kell ezt az eszközt.

Elhatározta, hogy nem nyugszik addig, amíg meg nem alkotja azt az orrszívót, ami hatásfokában felveszi a versenyt a porszívóssal, de könnyen mobilizálható. Felkereste barátját, akinek a családja 1990-es évek óta különböző orrszívókat gyárt. Elmesélte neki, hogy szülőként mi a gondja a kereskedelemben kapható orrszívókkal. Összedugták a fejüket, és nekiláttak megtervezni. Egy erős, mégis mobil orrszívót.

A sok-sok mérnöki munka után a szerkezet elkészült. Meggyőződésük volt, hogy egy igazán jó orrszívónak azt is meg kell oldania, hogy ne féljen tőle a gyerek. Ezért sok-sok szülővel konzultáltak és végül a kiselefánt formára esett a választás. Hogy miért zöld? Miért is ne? Miért Benny? Mert Zoli kisfia így nevezte el egy jó barátja után.

Szóval nagyvonalakban ez Benny története. 3 éve kemény fejlesztés, szigorú minőség-ellenőrzés után Benny orrszívó elindulhat a nagyvilágba. Megkönnyíteni a babák és gyerekek légzését, segítséget nyújtani a szülők nagy problémájára, hogy mindig és mindenhol tökéletesen ki tudják takarítani a gyerekek nóziját és szabad légutakat biztosítsanak számukra.

2013-ban Magyarország legelismertebb, innovációs és minőségdíját, a Magyar Termék Nagydíjat nyerte el a Dr. Benny orrszívó, amit eddig még babatermék még soha nem kapott meg. Az alkotók a Magyar Parlamentben vehették át ezt a rangos kitüntetést. Melynek rangját emeli, hogy a pártatlan szakmai zsűriben nagy szerepet vállalt a TÜV, a több mint 60 országban jelenlévő minőségbiztosítási cég is.

 

Vásárlói vélemények

 • Eddig a hagyományos porszívóra csatlakoztatható orrszívó porszívót használtam kislányom orrának tisztításához, amivel egyáltalán nem voltam megelégedve. Hangos volt, a porszívónak állandóan készenlétben kellett lenni a szobában, ami így mindig útban volt. A régi orrszívó kis tartályát nehezen tudtam rendesen kitakarítani, tisztán tartani, hiába főztem ki, nem lett tiszta. Majd kaptam egy elefántos orrszívót, amit én és kislányom is nagyon szeretünk. Ő nagyon szeret vele játszani, míg én kitisztítom az orrát. Könnyű tisztán tartani, mivel a tartályát ketté lehet csavarni, és sokkal könnyebben hozzá lehet férni. ÉN NAGYON SZERETEM. Ajánlom mindenkinek ezt az orrszívó elefántot!!!!!

  Bianka
  Miskolc

 • Szerintem nagyon jó ez az orrszívó, mert: Az orrszívó ideális szívóerővel tökéletes hatást ér el (saját magamon is kipróbáltam), könnyen tisztítható szívófejjel rendelkezik, akár forrásban lévő vízben is sterilizálható. Működése minimális zajjal jár, ami nem riasztja meg a gyereket úgy mint egy porszívó, és mivel egy beteg gyereknek általában éjszaka is ki kell szívni az orrát nem kell a porszívót előszedni, amire a testvér vagy még a szomszédok is felébrednek. A forma aranyos, a gyerekeim szeretnek vele játszani, könnyen mobilizálható, hatalmas előnye, hogy bárhol könnyen használható.

  Andrea
  Siófok

 • Sziasztok! Néhány észrevétel-tapasztalat Benny orrszívóval kapcsolatban. Emili még csak két hónapos de rezzenése sincs ha bekapcsoljuk az elefántot. Orrfolyásunk nincs inkább csak dugulás. Viszont ezt könnyedén kiszívja a miniatűr nóziból ez az orrszívó. Tipp.:Az ATHOMER orrspray-vel együtt használva tuti hogy minden könnyedén kijön. A pelenkázótáskába is jól elfér vihetjük bárhová. Ja és karácsony óta még nem kellett tölteni. Minden szülőnek bátran ajánlom.

  K. László

 • Végre játszva orrszi-porszizunk. Egy gyönyörű 6 hónapos kisfiú anyukájaként sajnos elég korán megtapasztaltam milyen nehéz az orrjáratok tisztítása a nehéz napokban, viszont abban a szerencsés helyzetben voltam aki már az elsők közt kipróbálhatta az új magyar találmányt. Nagyon jó volt, mert az ötletes orrszívó elefánt lekötötte gyermekem figyelmét, amíg ő vizsgálgatta az új „játékot” én könnyebben boldogultam az orrtisztítással. Nekem csak jó tapasztalatom van az orrszívó készülékkel kapcsolatban, játékos forma, mindig kéznél van - nem kell előszedni a nagy porszívót-, ugyanolyan hatékony és nem utolsó sorban energiatakarékos, számítógépről tölthető, ami lássuk be a mai világban nem elhanyagolható tény. Anyukaként és orvosként is fontos volt, hogy a babával érintkező műanyag alkatrészek orvosilag bevizsgáltak, így nem gond ha a kicsi a nagy felfedezés közben „megrágja az elefántot”.

  Dr. M. Zsuzsa

 • Kétségtelenül az orrszívó készülék legelőnyösebb tulajdonsága a hordozhatósága, ami sokkal kényelmesebbé teszi az amúgy macerás orrszívást. A porszívó nincs útban,vagy legalább is nem kell minden alkalommal előszedni a szekrényből. Magunkkal tudjuk vinni, belefér a bőröndbe. A töltése egyszerű, az akkumulátor sokat bír, autóban is tölthető. Nem mellesleg, aranyos az elefánt, Máté gagyarászik neki, és jól mutat a szobában dísztárgyként is. A hangtól abszolút nem ijed meg a gyerek, inkább maga a procedúra ijesztő számára. A szívó hatása kiváló, az orrszívó porszívó hatékonyságával bír. Az egyetlen negatívumot a tisztítás terén tapasztaltuk: ha a tartályba is belemegy a trutyi, akkor a csövet nehezen lehet az orrszívó elefánt orráról leszedni. Az esetek többségében csak a tartály levehető csúcsába megy bele, ezt a részt viszont nagyon könnyen ki lehet mosni.

  Andrea és Dezső

 • Volt szerencsém kipróbálni az orrszívó kiselefántot a fiamon, fiammal! Szerencsére neki eddig sem volt baja az orrszívóval, de az utóbbi időben azért ellenállásba ütköztem. Az elefántra először nagyon nagy kíváncsisággal tekintett és tetszett is neki, aztán jött egy kis ijedtség, mikor bekapcsoltam, mert hangosnak ítélte meg, bár a porszívó ezerszer hangosabb, no mindegy, de aztán megbarátkozott a szerkezettel és most már ő fogja, ő kapcsolja be és ki és vége az orrszívás eddigi borzalmainak, mert az orrszívó elefánt jó barát lett! :-) Köszi, hogy kifejlesztettétek ezt a terméket! :-)

  P. Ágnes

1 2 3 4 5 6

Orvosi szakvélemény

Dr. Somi Ildikó
Dr. Somi Ildikó
Gyermek fül-orr-gégészeti szakorvos
Orrhigiéné Alapítvány elnöke
Weboldala: www.gyogysapka.hu

Immár 25 éve foglalkozom a gyermekkori nátha szövődményeinek gyógyításával és megelőzésével. A Semmelweis Egyetem II. Gyermekklinikáján a gyermek fül-orr-gégészeti osztály munkatársaként dolgoztam 20 éven át. Ennek a munkacsoportnak prof. Dr. Miriszlai Ernő volt a vezetője, aki a gyermekkori nátha szövődményeinek kezelésére és megelőzésére bevezette a szívótechnikát. Új fogalmat alkotott, az orrhigiéné fogalmát, és az ahhoz szükséges eszközök, gyógyszerek létrehozásában is élenjárt a munkacsoportunk.

A Dr. Benny elektromos orrszívó készülékről alkotott szakmai véleményem megfogalmazásához szükségesnek véltem leírni, hogy a klinikai gyermek fül-orr-gégészeti elveink megvalósításához alkalmas korszerű készüléket több gyermek kezelése kapcsán kipróbáltam.

A készülék mérete, formája, jó orrillesztékei, jó szívóhatása lehetővé teszi a kisgyermekek orrában hurutos állapotban felgyülemlő váladék eltávolítását. Szükségesnek vélem megjegyezni, hogy a jó szívóhatás csak a másik orrfél egyidejű befogásával érhető el. A készülék orrillesztékét pontosan kell az orrbemenethez illeszteni. A működtetés időtartama a váladék mennyiségétől és minőségétől függ. A váladékeltávolítás naponta többször is megismételhető. (Az a szakmai álláspont, hogy a gyermek orrából annyiszor kell leszívni a váladékot, ahányszor egy felnőtt kifújná az orrát.)

A puha műanyag illeszték a gyermekek orrsövényén gyakran jelenlevő értágulatot nem sérti meg, vérzést nem okoz. Könnyen tisztán tartható, fertőtlenítő oldatban sterilizálható. A fertőzött orrváladékkal a kórokozók tömegét távolítjuk el és ezzel a betegség tovaterjedését megakadályozzuk az arcüregek, a fülek és a hörgők felé.

A termék teljesítőképessége ekvivalens a hasonló termékekkel, használata alapvető kockázatot nem jelent a felhasználókra nézve, a működésből eredő maradék kockázat mértéke elfogadható a nyújtott előnyök ismeretében. A kezelési útmutató figyelmeztetéseinek betartása mellett az orrszívó készülék biztonságosan alkalmazható a napi gyakorlatban.

Budapest, 2013. 02. 01.

Dr. Somi Ildikó
Gyermek fül-orr-gégészeti szakorvos
Orrhigiéné Alapítvány elnöke

 

Műszaki adatok

CE 2409 orvostechnikai eszköz, ÉMI-TÜV-SÜD KERMI SZÁM: E-397764

Alapanyagok:

 • Biokompatibilis anyagok használata
 • ROHS ólommentes technológia

Motor:

 • 3,6 V - 4,5 W teljesítményű elektromos motor

Akkumulátor:

 • Lithium-Ion Panasonic akkumulátor
 • USB töltési lehetőség 5 V, 700 mA
 • Mikroprocesszoros többlépcsős töltés
 • Automatikus töltés kikapcsolás
 • Maximális töltéskapacitás
 • Túlzott lemerülés elleni mélykisülési védelem
 • Cella túlmelegedése elleni NTC-s hő védelem

Méret:

 • 12cm x 17cm x 7,5cm

Forma:

 • Gyermekbarát, innovatív forma (elefánt)

Elekromosság:

 • SMT felületszerelt technológia (Surface Mount Technology)
 • Kikapcsolt állapotban nincs készenléti (Stand By) hatás
 • Regenerálódó biztosítékok
 • Nincs kisugárzott elektromágneses (EMC) zaj
 • IP42 védettség
 • Érintésvédelmi osztály II.
 • Szakaszos üzemmód

Letölthető dokumentumok

Használati útmutató:

DR. BENNY orrszívó Többnyelvű használati útmutató!

CE CERTISO tanúsítvány:

ÉMI-TÜV szakvélemény:

Figyelem!

A megfelelő orrszívó hatás eléréséhez érdekében mindenképpen figyelmesen olvassa el a vásárlói tájékoztatót, mert egy picit másképp kell használni, mint az eddig megszokott orrszívókat.

Mivel orvostechnikai eszközként is engedélyezett a Dr. Benny orrszívó, ennek megfelelő anyagokból készült, ezért a cső sterilizálását maximum 30 másodpercig szabad csak forrásban végezni!

Videók dr.Benny-ről

Magas hatásfokú elektromos orrszívó, töltés USB kábellel

1

További termékeink

 • Dr. Benny orrspray

  Dr. Benny orrspray

  Segít felszakítani az orrban felgyülemlett váladékot. Használatával az orrszívás sokkal gyorsabb és egyszerűbb műveletté válik. Felszabadítja a légzést, ezáltal segítve a babáknak elaludni, enni és minél hamarabb meggyógyulni.

  Vásárold meg itt!

 • Dr. Benny babalázmérő teszt

  Dr. Benny babalázmérő teszt

  Egy könnyű és biztonsági mód, hogy megmérd a testhőmérsékleted. Mindkét végét fogd meg a lázmérő tesztnek és helyezd 15 másodpercig a száraz homlokodra. Olvasd le a lázmérő tesztről az eredményt, amíg a teszt a homlokodon van. A zöld a helyes hőmérsékletet jelezi.

  Vásárold meg itt!

 • Dr. Benny szájjal szívós orrszívó

  Dr. Benny szájjal szívós orrszívó

  Az orrszívó használatával a gyermek orrában összegyűlt váladékot távolítjuk el, ezzel megkönnyítjük a légzést és elkerüljük a szövődményeket. Egyszerűen használható, biztonságos, kis helyen elfér, hangtalan, könnyen és gyorsan tisztítható, sterilizálható, fejrésze puha TPE-ből készült, biokompatibilis, nem okoz irritációt, allergiát az orvosi műanyagnak köszönhetően.

  Vásárold meg itt!

 • Dr. Benny pót szívófej és cső

  Dr. Benny pót szívófej és cső

  A Dr. Benny elektromos orrszívó szetthez vásárolható pótcső és szívófej a könnyebb és gyorsabb használat érdekében.

  Vásárold meg itt!

   

1 2 3 4

Kapcsolat

Az alábbi űrlap kitöltésével tud üzenetet küldeni nekünk. Figyeljen arra, hogy a csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!

Ellenőrző kód:  

Hol kapható?

A Dr. Benny orrszívó egyre több helyen kapható! Ha orrszívó, akkor Benny!